Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@01:49:49 GMT

چرا اینترنت ایران «بنزینی» شد؟!

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۱۰۱۸

چرا اینترنت ایران «بنزینی» شد؟!

تابناک نوشت: با افزایش قیمت «بنزین»، موجی از اعتراضات کشورمان را در برگرفت تا بار دیگر «اینترنت» قطع شود!

با گذشت دو روز و چند ساعت از اعمال سهمیه بنزین و افزایش قیمت آن، اوضاع کشورمان به شدت تحت تأثیر این تصمیم است تا جایی که دسترسی اغلب ایرانیان به اینترنت قطع شده و می‌توان نویسنده و خواننده این مطلب را در شمار معدود افراد خوش شانس در این زمینه دسته بندی کرد!
 
کافی است، سری به شبکه‌های اجتماعی بزنید تا دریابید که درباره چه وضعیتی سخن می‌گوییم؛ از گروه‌های سوت و کور تلگرامی و واتساپی گرفته تا وضعیت اینستاگرام که به شدت از محتوای تولید یا بازنشر شده در ایران تهی و عرصه جولان رسانه‌های فارسی زبان خارجی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وضعیتی که مورد توجه جهانیان قرار گرفته و حتی از دید فنی نیز برای برخی سؤال آفرین شده است. برای مثال، سایت نت‌بلاکس (NetBlocks) که به بررسی و مشاهده اختلالات اینترنت در سراسر جهان می‌پردازد، اخیرا گزارش مفصلی از اختلالات مختلف در شبکه ثابت و سیار اینترنت در ایران در شهر‌های مختلف منتشر کرده که حاوی نکات جالب توجهی است.

بر اساس این گزارش و به استناد نموداری که بدان پیوست شده، حدود ۴۵ دقیقه پس از شروع سهمیه بندی و تغییر قیمت بنزین، دسترسی بسیاری از ایرانیان به «شبکه به هم پیوسته» یا همان اینترنت (مخفف interconnected network) دچار اختلال شده و ساعاتی بعد ماجرا به نقطه‌ای رسیده که می‌شود، مدعی شد حدود ۹۵ درصد ایرانیان به اینترنت دسترسی ندارند.

البته دسترسی ۵ درصد ایرانیان به اینترنت هم دسترسی‌ بی اشکال و حتی پایدار نیست. افزون بر آن، شدت اختلال اینترنت در ایران در ساعات گذشته و برای زمانی محدود و به میزانی اندک کاهش یافته؛ اما وضعیت در کل به گونه‌ای است که می‌شود گفت: اینترنت در ایران بنزینی شده است؛ بلایی که پیشتر هم بر سر این ارتباط در ایران آمده، اما دلایلی متفاوت برای توضیحش ارائه شده.

از جمله این دلایل می‌توان به «قطع برخی کابل‌های ارتباطی در خلیج فارس» به دلیل گیر کردن لنگر کشتی و حمله کوسه‌ها به کابل‌ها اشاره کرد که حالا راحت‌تر می‌شود قضاوت کرد واقعی بوده اند یا خیر؛ دلایلی که از زبان مسئولان وقت و در تشریح چرایی قطع و اختلال در دسترسی ایرانیان به اینترنت بیان شده اند و به جهاتی ارزشمند هستند.

برای درک ارزش آن دلایل باید به سکوت این روز‌های مسئولان توجه کنیم؛ به سکوت ممتد درباره قطع دسترسی وسیع ایرانیان که موجب بروز مشکلاتی وسیع برای عموم مردم شده و کاری کرده که اعتراضات بنزینی گریبان همگان را بگیرد، حتی آن‌هایی که موافق افزایش قیمت آن هستند یا از آن فراتر، کسانی که با بنزین هیچ سر و کاری ندارند.

توضیحی که از انبوه افراد شاغل در کسب و کار‌های مرتبط با اینترنت تا عموم مردمی که برای خرید از کارت‌های بانکی استفاده می‌کنند، مستحق شنیدنش هستند، اما تا این لحظه از ایشان دریغ شده است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۱۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج‌فارس از پایه‌های مستحکم هویتی ایرانیان است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خلیج فارس را بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی ایرانیان دانست و گفت: خلیج فارس از منابع غنی انرژی و آبراه بی‌نظیر بین‌المللی است، اما مهم‌تر اینکه از استوانه‌های مستحکم هویتی و حوزه‌های مهم تمدنی ما ایرانیان است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی پیش از ظهر امروز _دوشنبه، دهم اردیبهشت_ در همایش فرهنگی و هنری روز ملی خلیج فارس اظهار داشت: خلیج فارس از منابع غنی انرژی و آبراه بی‌نظیر بین‌المللی است، اما مهم‌تر اینکه از استوانه‌های مستحکم هویتی و حوزه‌های مهم تمدنی ما ایرانیان است.

وی با بیان اینکه دهم اردیبهشت روز اخراج غربی‌های استعمارگر از پهنه همیشه خلیج فارس است، افزود: شاید عده‌ای تصور می‌کنند ما در موضوع خلیج فارس دعوا و اختلاف قومی داریم، ما با هیچ‌کس در مورد خلیج فارس اختلاف دیدگاه و نظر نداریم و روشن است، خلیج فارس، خلیج فارس است تا ابد و برای ابد به‌عنوان بخشی از تاریخ و هویت ما در تاریخ خواهد درخشید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برج آزادی تهران نماد استقلال و آزادی مردم عزیز ایران است، این برج و میدان تاریخی روزهای بزرگی را به خود دیده است؛ از راه‌پیمایی‌های باشکوه تاسوعا و عاشورای سال ۱۳۵۷ تهران گرفته تا ۲۲ بهمن‌های باشکوهی که در اینجا برگزار شده است.

اسماعیلی تصریح کرد: ما در هیچ بخشی از خلیج فارس چه شمال و جنوب آن چیزی جز عظمت فرهنگی ایران را پیدا نمی‌کنیم؛ مدتی پیش در یکی از کشورهای همسایه در جنوب خلیج فارس بودم، چند موزه مهم داشتند که از این موزه‌ها بازدید کردم و هر توضیحاتی که می‌دادند چیزی جز تاریخ پرافتخار ایران عزیز ما نبود.

وی اظهار داشت: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس هم متأثر از ایران فرهنگی است، ایران فرهنگی ما اساساً در مرزهای جغرافیایی نمی‌تواند محصور باشد.

این خبر در حال تکمیل است...

کد خبر 749047

دیگر خبرها

  • ایرانیان خارج از کشور از سربلندی ایران دفاع می‌کنند.
  • ۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!
  • افزایش ۱۰۰ برابری سرعت اینترنت با اجرای موفق پروژه فیبرنوری
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • اینترنت کوانتومی و توسعه فناوری دسترسی رادیویی باز؛ پروژه‌های پرچمدار ستاد اتصال‌پذیری
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه می‌یابد
  • اینترنت کوانتومی و فناوری دسترسی رادیویی باز در کشور توسعه خواهد یافت
  • اینترنت کوانتومی و دسترسی رادیویی در دستور کار معاونت علمی
  • خلیج‌فارس از پایه‌های مستحکم هویتی ایرانیان است